index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis eple- og kanelcupcakes med mascarponekrem

Frukt og bær
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs eple- og kanelcupcakes med mascarponekrem fra program to av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Pisk smør, frø fra vaniljestang og sukker luftig.
  2. Ha i ett og ett egg, pisk i 1 min. mellom hvert egg.
  3. Ha i siktet mel og bakepulver.
  4. Ha i fløten.
  5. Ta ut halvparten av røren og bland med frosne blåbær.
  6. Raspe eplene og bland med honning og kanel. Helles i resten av røren.
  7. Stek i 17-19 min. på 180 grader.

Kremosttopping til eplecupcakes:

  1. Pisk smør og vaniljefrø til det blir luftig.
  2. Ha i melis, kremost, sitron og vaniljeekstrakt og pisk videre til det blir luftig.
  3. Tilsett titandioksid for å gjøre toppingen hvit.
  4. Sprøyt på avkjølte cupcakes og dryss litt kanel over.
  5. Lag eple av marsipan.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

300 g romtemperert smør
1 vaniljestang
270 g sukker
6 egg
10 dl hvetemel
3 ts bakepulver
7 dl fløte
2 epler
2 ss honning
2 ts kanel

Kremosttopping til eplecupcakes:
200 g meierismør
1 vaniljestang
240 g melis
100-200 g kremost naturell
2 ss sitronsaft
1 ss vaniljeekstrakt
1 ts kanel
1 ss titandioxid