Bjørn-Alis doble sjokolademakroner med karamellkrem
Sjokolade
Fransk
1 - 2 timer
Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs doble sjokolademakroner med karamellkrem fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.
- Sikt melis og mandelmel.
- Pisk eggehviten rolig i metallbolle og ha i cream de tartar når det skummer.
- Øk til medium hastighet til vispen lager spor.
- Ha i sukkeret litt etter litt og visp helt til bollen kan snus opp ned.
- Rør inn det tørre i to omganger og rør til glatt og fin.
- Ha i lilla gelfarge
- Ha i sprøytepose med stor rund tip og sprøyt på bakepapir.
- Slå brettet i bordet for å få de jevne.
- La stå tørt i 45 min. til de får en hinne.
- Lag sjokolademakronene på samme måte, men tilsett kakao i starten sammen med melis og mandelmel.
- Stek på nederste rille i 10 - 12min på 160 grader.
Sjokoladekaramell:
- Smelt alle ingrediensene i en kjele til det blir en tykk og fin karamell. La stå romtemperert.
- Smøres på sjokolademakronene.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
185 g melis
140 g siktet hvitt mandelmel
4 stk romtempererte egg
1 ts cream de tartar
60 g sukker
50 g økologisk kakao (kun til sjokolademakronene)
Sjokoladekaramell:
200 g myk karamellsjokolade
1 dl fløte
30 g smør