index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis 1001 natt bryllupskake

Frukt og bær
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs 1001 natt bryllupskake fra program åtte av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Vaniljekake:

  1. Kjør egg, sukker og vaniljefrø til luftig eggedosis.
  2. Sikt inn det tørre.
  3. Ha røren i 2 x 27 cm springform, 2 x 22 cm springform og 2 stk 17 cm springform.
  4. Stek på 190 grader i 30-40 min.

Vaniljekrem:

  1. Halvparten av melken kokes opp sammen med frøene fra vaniljestengene.
  2. Resten av den kalde melken røres sammen med maisenna og eggeplommer.
  3. Sukker blandes i den kalde røren.
  4. Hell den kokende melken i den kalde røren.
  5. Hell alt tilbake i kjelen og la småkoke i 2 min.
  6. Avkjøl.

Bringebærkrem:

  1. Alle ingrediensene piskes til krem.

Å fylle vaniljekakene:

  1. Sprøyt ut en ring (dik) med bringebærkrem langs kanten på nederste lag og smør vaniljekrem i midten. Fordel hasselnøtter, jordbær, bringebær og bringebærkrem over dette.
  2. Fyll andre lag med bringebærsyltetøy i stedet for vaniljekrem. Ha hakkede hasselnøtter, bringebær, jordbær og bringebærkrem over.
  3. Smør inn hele kaken med krem.

Dekor:

  1. Trekk kaken med marsipan.
  2. Rull over med en fondantrulle for å lage diamantmønster og plassér en sølvperle i hvert kryss.
  3. Bland gul konditorfarge med litt rosa for å få en fin ferskenfarge. Bruk halvparten marsipan og halvparten sukkerpasta.
  4. Farg noe grønt for å lage blader til rosene.

 

Ingredienser

Beregnet for 35 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vaniljekake:
3 x 12-15 romtempererte egg
3 x 400 g sukker
3 x frø fra 1 vaniljestang
3 x 350 g mel
3 x 100 g potetmel
3 x 1 ts bakepulver

Vaniljekrem:
500 g helmelk
2 vaniljestenger
60 g maisenna
4 eggeplommer
120 g sukker

Bringebærkrem:
1,5 liter fløte
100 g melis
4 ss bringebærsyltetøy

Ekstra fyll:
100 g hakkede hasselnøtter
300 g jordbær
200 g bringebær

Dekor:
3 kg ekstra hvit marsipan
Gul, rosa og grønn gelfarge
Sølv sukkerperler soft
500 g hvit sukkerpasta

Ta denne oppskriften med deg

+47