index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bestemors marsipankake

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Bestemors marsipankake som Anne Kat lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Bløtekakebunn:

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Rør egg og sukker til luftig eggedosis.
  • Rør forsiktig inn de tørre varene og tilsett til slutt vann.
  • Fordel røren i en 24 cm form og stek i ca. 40 minutter.
  • Avkjøl kaken.

Bringebærmarmelade for dynking:

  • Kok opp og reduser til en fin masse. Avkjøl.

Vaniljekrem:

  • Kok opp melk, sukker og fløte og splittet vaniljestang.
  • Rør sammen fløte og maisena i en skål.
  • Rør eggeplommene inn.
  • Hel 1/3 av den varme vesken over i skålen med eggeplommene, og rør godt.
  • Hel så alt tilbake i kjelen og la det få et oppkok. Rør godt.
  • Ta ut vaniljestangen, og sett til avkjøling.

Montering:

  • Del kakebunnen i tre deler.
  • Legg den nederste delen på et kakefat og smør på et godt lag med marmelade.
  • Legg på vaniljekremen.
  • Legg på andre lag med kake og stryk på et lag med marmelade.
  • Fyll krem i en sprøytepose og lag en tykk ring med krem ytterst på kaken.
  • Fordel så krem inni hele, og sett friske bringebær i kremen.
  • Sett på siste laget med kake, og stryk pisket krem rundt hele kaken.
  • Kjevle ut marsipan og legg denne på kaken.
  • Stryk ut alle bulker og ujevnheter rundt kaken, og pynte den med roser og perlebånd laget i marsipan.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bløtekakebunn:
5egg
150g sukker
100g hvetemel
75g potetmel
2ts bakepulver
2ss varmtvann

Bringebærmarmelade for dynking:
En pose fryste bringebær
50g sukker
Litt vann

Vaniljekrem:
2dl H-melk
1vaniljestang
1dl fløte + ½ dl til å røre ut i maisena
50g sukker
3eggeplommer
2ss maisena

Fløtekrem:
5dl fløte og litt sukker piskes til krem.
Friske bringebær

Dekor:
Ekstra hvit marsipan
Marsipan til pynt
Fargespray