index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Berlinerboller

1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i tredje episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Berlinerboller

  1. Smelt smør og tilsett melk.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell på væsken. Rør ut gjæren, tilsett sammenpisket egg og de tørre ingrediensene. Elt til en smidig deig.
  3. Sett deigen til heving under plast til dobbel størrelse. 
  4. Ta deigen opp på bakebordet og kjevle en leiv som er ca 0,5-1 cm tykk. Trykk ut passe store sirkler til å lage 8 boller.
  5. I midten av den utstikkede sirkelen legger du ønsket mengde solbærsyltetøy. Legg en ny sirkel over og klem godt rundt kanten. 
  6. Etterhev bollene til de blir noe større. Ta dem forsiktig opp og stek bollene i olje på 150* C i 3-4 minutter på hver side.
  7. Legg de nystekte bollene på kjøkkenpapir. Trill de nystekte bollene i sukker.

TIPS: Vær forsiktig med stekefettet så det ikke blir for varmt. Ha et lokk for hånden og
legg over fettkjelen hvis det tar fyr.

Solbærsyltetøy

  1. Ha pektin i en bolle sammen med 100 g av sukkermengden, bland dette sammen. 
  2. Kok opp solbærpuré, solbær og resten av sukkeret og glykose. Tilsett pektinblandingen, og rør godt. 
  3. Bland acide citrique med litt vann, og ha i syltetøyet. Kok opp, og avkjøl.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g usaltet smør
2 dl melk
50 g fersk gjær
4 egg
4 ss sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
600 g hvetemel
2 l solsikkeolje

Solbærsyltetøy
300 g solbærpuré
300 g frosne solbær
500 g sukker
50 g glykose
8 g pectine rapid set
3 g acide citrique