index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Berits midnattssolpai med sjokolade og mango-/bellinipai

1 - 2 timer

Dette er Berits signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Grunndeig for alle paiene

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Bland mel, salt, sukker i kjøkkenmaskin med kniver. 
  • Kutt inn smøret til en grov blanding. Ikke bland mer enn du må! 
  • Bland fløte, eggeplommer og vaniljeekstrakt i et beger før du har det i kjøkkemaskinen. 
  • Bruk pulse-funksjonen til det akkurat danner seg en deig – ikke lenger.
  • Ta ut 2/3, og bland inn kakaopulver i den siste 1/3. 
  • Ha begge deigene på en fjøl og samle sammen til 2 flate kaker. 
  • Legg i plastfolie og la hvile i fryser 15 min. Sett på timer.
  • (Mens deigen hviler, smør formene og begynn på Østerdalen, deretter Midnattssol, til slutt Bellini).
  • Kjevle ut deigene til 5mm mellom bakepapir, og stikk ut 9 sirkler med en justerbar liten kakering, 14 cm i diameter.
  • Trykk inn i formene, prikk bunnen med gaffel, og legg alu-folie inni. Fyll med ris, og stek i 15 min.
  • Ta ut paiene, fjerne ris og alu, og stek dem lyse i 15 min til. Avkjøl på rist.

Østerdalen

  • Småkok rabarbra, knuste stikkelsbær, honning, granskuddsirup og sukker i 8 min, sil av og sett i kjøleskap.
  • Pisk krem av fløte, 2 ss sukker, rømme og vaniljeekstrakt. 
  • Bland inn rabarbra og stikkelsbær i blandingen i ”swirls”.
  • Sprøyt krem i spiral i hvert paiskall, med en forhøyet ”fjelltopp” på midten, og ”swirl” stikkelsbær og rabarbra rundt i en spiral. 
  • Dryss litt demerarasukker, tørket rabarbra og friske gjøksyreblader på fjelltoppen.

Midnattssol

  • Varm sukker til karamell. Ha i mangoen og rør til karamellen løser seg opp igjen. Sett til side.
  • Smelt sjokolade, smør og fløte over vannbad (kasserolle).
  • Visp alle eggene og sukker på full styrke til det er lett og luftig.
  • Vend forsiktig inn eggedosisen i sjokolademiksen og fyll paiskallene.
  • Stek på 150 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
  • Skjær ut 3 soler av mangoen (skiver), og 3 tynne striper, så tynne som mulig (horisonten).
  • Lag en solnedgang på hver pai med sol over horisonten. Trykk mangoen litt ned i sjokoladen.

Bellini

  • Visp sammen alt til luftig. Legg blåbær i bunn av paiskallene, fordel kremen over, og stryk over så det ligger et flatt jevnt lag krem i skallene. 
  • Plasser skiver av hvit fersken i et pent mønster. 

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Grunndeig for alle paiene:
375 g hvetemel
100 g sukker
1/4 ts salt
280 g kaldt usaltet smør
4 eggeplommer
2 ss kremfløte
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 ss kakaopulver
Formfett, spray

Østerdalen:
300 g røde stikkelsbær
300 g ung rabarbra
1 dl sukker
4 ss akaisehonning
4 ss granskuddsirup
2 dl Røros-rømme
2 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljeekstrakt
Rørsukker
En håndfull tørket rabarbra
Litt gjøksyreblader

Midnattssol:
300 g Sjokoladechips 55%
110 g usaltet smør
110 ml fløte
4 egg
1 eggeplomme
110 g sukker
2 store modne mango
1,5 dl sukker til karamellisering

Bellini:
170 g mascarpone
170 g kremfløte
60 ml god prosecco
2 ss sukker
6 mode, søte hvite fersken
400 g blåbær