index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Berits kokoskjeks med mango / Lakris- og sitrongressandwich / Sjokolade- og safrankjeks

1 - 2 timer

Dette er Berits signaturkjeks fra femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sett ovnen på 180 grader.

Kokoskjeks med mangosyltetøy

  • Miks melis og smør til luftig i mikser. Bland inn molasses. 
  • Sikt sammen det tørre i en bolle, bland godt, og bland inn smør/sukkerblandingen med sleiv. Ha i en sprøytepose med Wilton tip 8B.
  • Sprøyt 15 ”soler” på et bakepapir på et stekebrett. Lag en fordypning i midten med fingeren. Sett i fryseren i 10 min. 
  • Strø kokosmasse i midten og litt utover men ikke helt uti kanten. 
  • Ha mangosyltetøy i en sprøytepose med medium rund tipp. Sprøyt mangosyltetøy oppi fordypningene. 
  • Stek på 180 grader i 10-12 min.

Mangosyltetøy

  • Kutt mango i biter og kok med vann, sukker, sitron, og pektin i 30 min. 
  • Mos med stavmikser. Kok opp igjen. 
  • Avkjøl i kjøleskap.

 

Lakris- og sitrongress-sandwich

Kjeks

  • Miks smør og melis luftig og hvitt – 10 min. Bland i egg. 
  • Sikt hvetemel og lakrispulver i en bolle, bland godt sammen, og bland i smør/sukkermassen. 
  • Kjevle tynt mellom to bakepapir. Stikk ut 30 kjeks med en utstikker i ønsket form. 
  • Sett i fryser i 15 min, før kjeksene overføres til bakepapir på stekebrett. 
  • Stek på 180 grader i 10 min.

Krem

  • Miks smør, ost og melis. Tilsett sitrongress. 
  • Ha i sprøytepose med medium slett tupp. 
  • Sprøyt på en kjeks, og press en annen oppå.

 

Sjokolade- og safrankjeks

Deig 1 

  • Bland melis, og litt vann+safran til en fin gulfarge. 
  • Bland inn smør til luftig og hvitt – 10 min. 
  • Bland inn resten til du har en deig, ikke overarbeid den.

Deig 2

  • Bland melis og smør luftig og hvitt – 10 min. 
  • Bland inn resten til du har en deig, ikke overarbeid den.
  • Kjevle hver deig til et tynt rektangel mellom to bakepapir-ark (sikt melis-blanding på disse), 3-4 mm tykt. La hvile litt i fryser. 
  • Legg sjokoladedeigen oppå safran-deigen. Rull sammen til en jevn pølse, og rull i farget perlesukker. 
  • Legg plastfolie rundt og legg i fryseren i 15 min.
  • Ta ut og skjær i 4 mm skiver. 
  • Stek på 180 grader i 10 min.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Kokoskjeks med mangosyltetøy

Kjeks:
170 g usaltet smør, romtemperert
100 g melis
2 dl kokosmasse
180 g hvetemel
1/2 ts natron
Litt kokosmasse til strø
2 ts lys molasses

Mangosyltetøy:
1 stor moden mango
1 dl vann
1/4 dl sukker
1/2 ts fruktpektin
2 ss friskpresset sitronjuice fra sitroner

Lakris- og sitrongresssandwich

Kjeks:
125 g smør
100 g melis
200 g hvetemel
2 eggeplommer
4 ts ”raw” naturlig lakrispulver (pulverisert lakrisrot)
4 ts ”fine” naturlig lakrispulver

Krem
50 g usaltet smør, romtemperert
100 kremost naturell
200 g melis
4-5 ss frisk sitrongress-juice

Sjokolade- og Safrankjeks

Deig 1
1/2 dl melis
125 g usaltet smør, romtemperert
1 knivsodd safranpulver (maks et kvart gram)
100 g hvetemel
70 g mandelmel
1 eggeplomme
Revet sitronskall fra 1 sitron
1 ss sitronjuice
2 ss kandisert ingefær

Deig 2
1/2 dl melis
80 g usaltet smør, romtemperert
170 g hvetemel
1 eggeplomme
100 g raspet mørk sjokolade (sytti prosent)

En boks perlesukker