index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Berits fjellbrød med granskuddssirup og blåmuggost & spicy potetchapati

Kjøtt
30 - 60 min

Flate brød med granskuddsirup og blå fjellost:

  • Sikt sammen det tørre i en bolle. Løs opp gjæren i lunken tjukkmjølk. Bland inn usaltet smør og granskuddsirup. Ha ½ av det tørre i kjøkkenmaskin med eltefunksjon, og ha i det våte på lav hastighet. Ha så i resten av det tørre, og elt i 10 min.
  • Ta ut deigen og la heve lunt under plastfolie til dobbel størrelse.
  • Når deigen er hevet, rull til en pølse og del i 6 like deler. Klapp dem flate, ca 0,5 cm tykke, og fordel litt fjellost på ene halvdelen nesten helt uti kanten. Brett over så du får halvmåner og press veldig godt sammen. Strø mel over, og lag et kryss-snitt med en skarp kniv. Stek på 200 grader i 15-20 min eller til de har fin farge og høres ferdige ut når du tapper på dem.

Mandelpotet-chapati med ramsløk:

  • Skrell og kok potetene, avkjøl og knus. Ha det tørre i en bolle. Finhakk løk og urter og bland inn. Bland så inn potetene. Bland olje inn i yoghurten. Lag en grop i melet, og jobb inn det våte til du har en glatt deig. La hvile i 15 minutter.
  • Rull deretter deigen til en pølse, og del i 6 baller. Kjevle ut ballene til tynne runde lefser. Stek i jernpanne på høy varme, et minutt eller to på hver side.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Flate brød med granskuddsirup og blå fjellost:
300 g fint hvetemel
200 g sammalt speltmel
10 g salt
25 g fersk gjær
40 g usaltet smør
210 ml tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
1/2 dl solsikkeolje
150 g blåmuggost fra Eggen Gardsysteri
100 g granskuddsirup (jeg lager selv)

Mandelpotet-chapati med ramsløk:
200 g hvetemel
100 g kokt og most fjellmandelpotet
1 ts fint havsalt
1 ss solsikkeolje
150ml yoghurt naturell
1 ts gurkemeie
1 knivsodd indisk chilipulver
1 ss ramsløk
1 ss finhakket fersk ingefær