index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Berits bløtkake med kirsebærblomst og grønn te

1 - 2 timer

Dette er Berits signaturkake fra andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Mandelbunner

  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Smør 3 springformer Ø26 cm, og legg bakepapir i bunn. Smør papiret.
  3. Visp eggehvitene til de skummer, ha så i creme de tartar sukker og visp til en fast marengs.
  4. Ha i melis, mandelmel og salt i en bolle og visp med håndmikser inn ett og ett egg, til det tykner og blekner. 
  5. Kok opp litt av vannet, avkjøl til 75-80 grader ved å tilsette kaldt vann. Rør inn matchapulveret, kjøl det litt mer og bland inn i mel- og eggblandingen.
  6. Sikt i hvetemelet, bland inn så det er akkurat blandet, og vend til slutt inn marengsen forsiktig med en slikkepott. 
  7. Stek i 10-15 min eller til ferdig, sjekk med en grillpinne.

Chiboustkrem Sakura

Vaniljekrem: 

  1. Kok opp melk med frøene fra vaniljestengene og selve stengene. Ta av varmen og la trekke i 10 min. 
  2. Ta ut vaniljestengene. Visp sammen eggeplommer, sukker og maizena til det blir luftig. 
  3. Ha melken i eggeblandingen mens du visper til det er jevnt. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp mens du visper, til det koker opp ordentlig. 
  4. Ta kremen av varmen og avkjøl.

Italiensk marengs:

  1. Kok opp sukker og vann til 115-122 grader.
  2. Visp eggehviter og sukker til stiv marengs mens sukkerlaken koker.
  3. Når sukkerlaken når 115-122 grader, heller du i marengsen mens du pisker på lav hastighet til det blir en stiv marengs (italiensk). Bland inn Sakura.
  4. Bland vaniljekremen i marengsen og vend til det blir en luftig krem. Bland inn titandioksid. Bland inn mangostan.
  5. Kjevle ut 2 marsipansirkler a 26 cm. Dryss litt melis på benken, kjevle ut marsipanen tynt og stikk ut med en kakering, evt. finskjær kanten med skalpell (spesielt hvis du ikke skal kle med krem, men vise lagene). 

Montering

  1. Del kremen i 2 like deler. 
  2. Plasser den ene mandelbunnen midt på kakefatet. 
  3. Legg en marsipansirkel oppå. 
  4. Ha 1 del krem over marsipansirkelen, og legg deretter på en ny kakebunn, marsipansirkel, resten av kremen, og til slutt den siste kakebunnen.

Dekor

  1. Pisk kremfløte med melis. Dekk kaken med krem, så jevnt og pinlig nøyaktig som mulig. Tenk japansk stramhet. 
  2. Sprøyt 8 store kremdotter symmetrisk rundt kanten og bruk en te-sil til å «duste» kremdottene lett med grønn-te pulver. 
  3. Legg på en kirsebærblomst på hver kremdott. 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Mandelbunner:
8 eggehviter (romtempererte)
8 ss sukker
8 egg (romtempererte)
240 g melis
240 g mandelmel
120 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts creme de tartar
12 g Matcha-pulver av god kvalitet (Japansk grønn te, jeg brukte Pinnacle Ogura fra KeyMatcha i Hele Norge Baker)
1/2 dl vann til å røre ut te-pulveret

Chiboustkrem Sakura:
Italiensk marengs:
240 g sukker
2 dl vann
40 g sukker
180 g eggehvite

Vaniljekrem:
2 vaniljestenger
5 dl helmelk
240 g eggeplomme
50 g sukker
50 g maizena

1/2 ss Sakura
Titandioksid til tilstrekkelig lys krem
1 kg mangostan

Dekor:
700 g kremfløte
3 ss melis
Litt Matchapulver
Hermetiserte kirsebærblomster eller tørkede kirsebærblomstblader
Mynteblader