index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes wienerbrød med eple og kokos & & wienerbrød med makronfyll

1 - 2 timer

Dette er Annes signaturversjon av wienerbrød, som sett i niende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Wienerbrød

  • Løs opp gjæren i lunken melk. Visp egget sammen og bland med melken. 
  • Bland de tørre ingrediensene og bland deigen kjapt sammen, den skal være løs og ikke eltes for mye.
  • Sett til avkjøling.
  • Bank smøret flatt. Kjevle ut leiven til dobbel størrelse av smøret. Legg smøret på midten og brett deigen over smøret fra alle sider. 
  • Snu deigen og kjevle forsiktig ut til dobbel størrelse igjen. 
  • Brett i tre, og la hvile. Gjør dette tre ganger.

Eplefyll

  • Del eplene i små jevne biter, surr i en panne med litt smør. Avkjøl. Bland med kokos og litt smør.
  • Kjevle ut butterdeigen og stikk ut 10 biter i ønsket form. 
  • Legg fyllet på og lukk igjen ved å pensle litt eggeplomme på kanten. 
  • Etterhev på et lunt sted så lenge som mulig.  Pensle og dryss på litt perlesukker
  • Stek dem på 210*C i ca. 10- 15 min

Makron og vaniljefyll

  • Bland mandler, sukker og eggehvite og rør sammen. Må ikke være for tyntflytende.

Vaniljekrem

  • Bland sukker, maizena og eggeplommer. 
  • Kok opp melken og vaniljestang og hell over eggeblandingen. 
  • Ha tilbake i kjelen og tykne til ca 82*C.
  • Kjevle ut butterdeig til en stor leiv. 
  • Smør leiven med makronfyll, brett den i 3 og skjær ut strimler som vris til snurrer. 
  • Legg på en ts vaniljekrem, pensle med egg og dryss på mandelflak. 
  • Stek på 210*C i ca. 10-15 min.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Wienerbrød:
Ca 450 til 500 g mel
50 g tørrgjær
40 g sukker
250 g meierismør
10 g salt
1 egg

Eplefyll:
6 epler
Litt sukker
100 g kokos
60 g meierismør

Makron og vaniljefyll:
150 g malte mandler
150 g sukker
2-3 stk eggehviter

Vaniljekrem:
2,5 dl helmelk
50 g sukker
30 g maizena
2 eggeplommer
1 vaniljestang