index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes Victoria Sponge Cake

1 - 2 timer

Dette er Annes signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Victoria Sponge Cake

  1. Pisk smør og sukker lyst, til sukkeret er oppløst. 
  2. Pisk inn ett og ett egg, bland så inn det tørre og rør røren forsiktig sammen. 
  3. Ha den i to 20 cm former. Smør og mel formene godt.
  4. Stek ved 180*C i ca. 20 til 25 minutter.

Syltetøy

  1. Kok opp og tilsett fruktpektin.
  2. Avkjøles.

Montering

  1. Sett kaken sammen ved å legge den ene med oversiden ned på et fat, legg på syltetøy, ikke helt ut i kanten. 
  2. Legg på krem, sprøyt fine kuler rundt kanten og sett et jordbær annenhver gang. 
  3. Legg på den øverste kaken. Pynt med melis, krem og jordbær, og hvite økologiske roseblader.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Victoria Sponge Cake:
250 g romtemperert smør
250 g sukker
250 g mel
4 store egg
3 ts bakepulver
Knivsodd salt
Skall av 2 økologiske sitroner
Evt. 2 ss kaldt vann

Vaniljekrem:
2 dl fløte
Frø fra en vaniljestang
2 ts sukker

Syltetøy:
500 g jordbær
Ca 1/2 dl sukker
Saft av 1 sitron
4-5 ts fruktpektin

Pynt:
Økologiske roseblader
Jordbær