index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes sjokoladedrømpai og pærepai

1 - 2 timer

Dette er Annes signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Paideig

  • Miks fort sammen mel, smør, melis og mandelmel. Ta deigen ut av bollen rør inn eggene for hånd.
  • Settes kaldt i minst 15 min.  
  • Kjevles ut, formene kles ( la deigen henge litt over kanten) og de steker ved 190*C i ca 15 – 18 min. Renskjær kantene.

Vaniljekrem

  • Varm melken til kokepunktet med vaniljestangen
  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena.
  • Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeblandingen. Sil og ha det tilbake i kjelen. 
  • Tykne under konstant røring til blandingen vise ca 82*C. Settes til kjøling.

Pærepai

1/3 av paideigen
1/2 av vaniljekremen

Pærefyll

  • Pærene, skjæres pent opp og legges i oppå vaniljekremen, pynt etter egen smak.
  • Dryss over litt hakkede pistasjnøtter.

Pai med sjokolade

1/3 av paideigen 

Sjokoladefyll

  • Smelt sjokolade i vannbad, ha i eggeplommene og likøren. 
  • Pisk fløten til mykt skum og bland med sjokoladen. 
  • Pynt med bær og sjokolade.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Paideig:
400 g hvetemel
240 g smør temp.
150 g melis
50 g mandelmel
2 egg

Vaniljekrem:
7,5 dl helmelk
I vaniljestang av god kvalitet
1 dl sukker
4-5 ss maizena
6 eggeplommer
125 g smør
Litt Calvados

Pærefyll:
4 store, gode pærer
3 dl vann
150 g sukker
1/2 vaniljestang
15 hele kardemommefrø
1/2 sitron
Smakes til med litt Calvados
Hakkede pistasjnøtter

Sjokoladefyll:
4 dl fløte
2 store eggeplommer
200 g sjokolade (førti prosent)
0,2 dl kaffelikør