index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes Red Velvet

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er Annes første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Annes signaturkake kalles Annes Red Velvet. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Lag buttermilk ved å røre lettmelk og hvitvinseddik sammen. La stå i 5 minutter.
  2. Bland smør og sukker.
  3. Ha i ett og ett egg til alt er godt blandet. Miks i noen minutter.
  4. Sil kakao og mel sammen i en egen bolle.
  5. Jevn inn rødfarge i buttermilken, rør til klumpfritt.
  6. Ha halvparten av buttermilken og melet i røren og bland godt. Ha deretter i resten av buttermilken og melet.
  7. Bland inn eddiken og bicarbonatet.
  8. Smør tre former, og fordel røren i formene og én ekstra cupcakeform.
  9. Stek kakene på 170 grader i 25 minutter.

 

Glasur:

  1. Start kjøkkenmaskinen og tilsett smør i terninger.
  2. Ha i melis og bland til kremkonsistens.
  3. Tilsett kremost og vaniljeekstrakt og visp på høy hastighet i 5 minutter til glasuren blir tykk og luftig.

 

Sett sammen:

  1. Når kakene er avkjølt legges et lag med glasur mellom kakelagene.
  2. Legg et tynt lag med glasur utenpå hele kaken og avkjøl i kjøleskap.
  3. Ta kaken ut og dekk til med resten av glasuren.
  4. Smuldre kaken som ble laget i cupcakeform, og strø forsiktig på toppen av kaken. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
115 g usaltet smør
300 g sukker
2 store egg
30 g kakaopulver
2 krukker rød fargepasta
1 ts vaniljeekstrakt
250 ml lettmelk med 2 ts hvitvinseddik (buttermilk)
280 g mel
1 ts salt
1 ts bicarbonat av soda
1 ss hvitvinseddik

Glasur:
110 g smør
650 g melis
250 g kremost
1/2 ts vaniljeekstrakt