index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes pasjonsostekake

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Annes pasjonsostekake, som Anne Jørgensen Thorsen lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Mal mandlene sammen med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og bland inn hakket mandel og melis.
  3. Helles i en kakeform på 22 cm.
  4. Stekes på 170 grader i ca. 25 min.

Ostekremen:

  1. Bløt opp gelatinen.
  2. Pisk sammen kremost, vaniljekesam og sukker.
  3. Pisk kremen.
  4. Varm pasjonsfruktjuicen og smelt gelatinplatene i dette.
  5. Helles forsiktig over i osteblandingen mens kjøkkenmaskinen går.
  6. Rør inn pisket fløte til slutt.
  7. Dette helles over bunnen og settes i frys.

Toppen:

  1. Bløt opp gelatinen.
  2. Bland sammen appelsinjuicen og sukker.
  3. Varm pasjonsfruktjuice og smelt gelatinen i den.
  4. Appelsinjuice og pasjonsfruktjuice blandes sammen og helles over toppen på ostekaken.

Dekor:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og lag dekor på plastrand. Pynt med sjokolade rundt kaken.
  2. Topps med friske bær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
130 g mandler
100 g melis
2 eggehviter
1 klype Creme de Tartar

Ostekremen:
4 pl gelatin
1 dl pasjonsfruktjuice
200 g Philadelphia kremost
50 g vaniljekesam
150 g sukker
3 dl fløte

Toppen:
1 dl appelsinjuice
1/2 dl pasjonsfruktjuice
50 g sukker
2 pl gelatin

Dekor:
Sjokolade av hvit og mørk sjokolade
Physalis
Jordbær
Bringebær
Rips