index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes pære- og ingefærmakroner

Vegetar
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers pasjonsfruktmakroner med hvit sjokoladeganache fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sikt mandelmel i en stor bolle og sikt inn melis.
  2. Pisk sammen romtempererte eggehviter i en annen bolle med cream de tartar og ¼ av sukkeret, til det lages myke topper.
  3. Fordel eggehviten i to boller. Tilsett de forskjellige fargene i hver sin bolle, sammen med det resterende sukkeret.
  4. Visp begge bollene med eggehviter til de har stive topper.
  5. Fordel mandelmelmiksen i to.
  6. Ha i en 1/3 av melet i hver sin makronrøre.
  7. Visp til alt er godt blandet.
  8. Vend forsiktig inn resten av melet i bollene, til en seig og blank røre.
  9. Bruk enden av en stor tipp for å tegne opp 60 sirkler på bakepapir fordelt på flere stekebrett. La det være 1,5 cm mellom hver sirkel.
  10. Hell pasjonsfruktrøren i en sprøytepose og sprøyt ut røren i sirklene.
  11. Gjør det samme med pære- og ingefærrøren. Dryss forsiktig litt ingefærpulver på toppen for dekorasjon.
  12. La makronene hvile og få en hinne de neste 20-40 minuttene.
  13. Stek i ovn på 150 grader i 10 minutter.

Avkjøl helt før makronene tas av brettet.

Pasjonsfruktfyll:

  1. Sil pasjonsfrukten.
  2. Ha saften i en liten kjele og la det koke opp.
  3. Hell over finhakkede sjokoladebiter.
  4. Vend inn romtemperert smør og pisk til det blir en myk krem.
  5. Ha i en boks med lokk og sett i kjøleskap.
  6. Fyll halvparten av pasjonsfruktmakronene med fyll, og legg andre halvparten oppå.

Pære- og ingefærfyll:

  1. Skrell og hakk pærene i terninger.
  2. Legg i en kjele med vann og raspet ingefær.
  3. Kok opp og la innholdet bli mørt før du moser det.
  4. Ta pæremosen av varmen, og rør inn gelatinen.
  5. Kjøl av noe, og hell i en sprøytepose.
  6. Sprøyt innholdet ut på halvparten av pære- og ingefærmakronene, legg den andre halvparten oppå fyllet.
  7. La sette seg og server. 

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

240 g mandelmel
360 g melis
6 eggehviter
100 g sukker
1 klype cream de tartar
1 drøy klype gul/orange pulverfarge
1 drøy klype lysegrønn pulverfarge

Pasjonsfruktfyll:
4,5 pasjonsfrukt
135 g hvit sjokolade
2 ss usaltet smør

Pære- og ingefærfyll:
2 modne pærer
2 ts fersk ingefær
2 ts ingefærpulver
4 ts vann
1 ts pektinpulver

Ta denne oppskriften med deg

+47