index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes ølrugbrød

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers ølrugbrød fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Rør ut salt i vann.
  2. Hell i en bolle med maltøl. Sørg for at blandingen får 20 grader.
  3. Bland surdeigen med væsken.
  4. Ha i alt av mel, unntatt 100 g av hvetemelet.
  5. Bland til melet er inkorporert, legg plastfolie over og hev i kjøleskapet over natten.
  6. Skold frøene, la de renne av seg og ligge over natten.
  7. Rør inn resten av hvetemelet.
  8. Elt inn frøene.
  9. Smør to brødformer på 1,5 liter med litt vegetabilsk olje og hell røren i.
  10. Etterhev i 2-4 timer.
  11. Bank formen i bordet for å la deigen sette seg.
  12. Stek på 200 grader i 15 minutter.
  13. Stek så videre på 160 grader i 60 minutter.
  14. La brødet hvile i formen før det legges på rist.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 dl vann
1/2 ts salt
2,75 dl maltøl
150 g surdeig
120 g rugmel grov
100 g rugmel fint
350 g hvetemel siktet
175 g solsikkefrø
50 g linfrø