index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes norske eventyrsjokoladekake

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers norske eventyrsjokoladekake fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Smør tre stk 22 cm former, tegn og klipp ut sirkler på bakepapir som passer til bunnen av formen.
  2. Dryss kakaopulver rundt i formene med en sil.
  3. Bland alle tørre ingredienser i en kjøkkenmaskinbolle.
  4. Bland inn ett og ett egg, deretter alle de andre væskene til alt er godt rørt inn.
  5. Hell deigen over i formene.
  6. Stek på 180 grader i ca. 30 min.

Ganache:

  1. Varm fløten og smøret over et vannbad.
  2. Hell over finhakket sjokolade til det smelter.
  3. Hell ganachen over de to nederste kakebunnene og sett i kjøleskapet.

Bringebærmousse:

  1. Legg gelatin i en skål kaldt vann til det blir mykt i ca. 20 min.
  2. Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft til kokepunktet.
  3. Ta det av platen, tilsett gelatinen (uten vannet), og rør til det blandes inn. Hell alt over i en stålbolle.
  4. Pisk fløten med en klype sukker til myke topper.
  5. Hell over 1/3 av bringebærpuréen og visp sammen.
  6. Vend over resten av puréen i kremen.
  7. Legg et tykt lag mousse oppå sjokoladeganachekakene.
  8. Sett i fryseren til moussen er stiv.

Mascarponekrem:

  1. Pisk fløte og mascarpone til myke topper med en kjøkkenmaskin.
  2. Bland inn melis og pisk til det blir stive topper.
  3. Plasser de tre kakebunnene oppå hverandre, med moussen i mellom.
  4. Dekorer kaken med et tynt lag mascarponekrem først for å feste smulene.
  5. Deretter et tykt lag for å dekke kaken helt hvit.

Sjokoladefigurer:

  1. Legg et bakepapir på et stort brett, og tegn opp noen trær med en blyant. Tegn elgen og huldra på et annet bakepapir.
  2. Smelt sjokoladen og smøret sammen over et vannbad, og fyll en sprøytepose med sjokoladen.
  3. Følg tegningene på bakepapiret.
  4. Sett sjokoladen inn i fryseren et par minutter så den stivner raskt.
  5. For å bøye elgen og huldra legger du et bakepapir oppå figuren og varmer de så vidt med hendene så de blir formbare.
  6. Dander kaken med figurene når all mascarponekremen har satt seg.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
270 g mel
415 g sukker
90 g kakaopulver
9 g bakepulver
9 g baking soda
7 g salt
210 ml melk med 2 ss hvitvinseddik (buttermilk)
100 ml kaffe
200 g rørte bringebær
115 ml vegetabilsk olje
3 egg
1,5 ts vaniljeekstrakt

Ganache:
150 g mørk sjokolade 70%
120 ml fløte
1,75 ss smør

Bringebærmousse:
9 g gelatin
300 g bringebærpuré
75 g sukker
3 ss sitronsaft
300 ml fløte

Mascarponekrem:
115 g mascarpone
960 ml fløte
135 g melis

Sjokoladefigurer:
220 g mørk sjokolade (70%)
20 g smør