index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes medaljonger med sitronkrem / Spiralkjeks / syltetøykjeks med bringebær

1 - 2 timer

Dette er Annes signaturkjeks fra femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Syltetøykjeks

  • Smør og sukker røres hvitt. Ha i malte mandler, sikt inn hvetemel med kanel og bakepulver.
  • Arbeid deigen fort sammen og avkjøl. Stikk ut 30 kjeks og lag et hull i midten på 15 av de. Pensle de 15 med hull med eggehvite og dryss over hakkede flakmandler.
  • Stek alle kjeksene ved 180*C i ca. 12- 15 min. Avkjøles.

Syltetøy

  • Kok opp bringebær, sukker og smak til med lime.
  • Sil vekk steinene, ha tilbake i kjelen og kokes opp igjen med fruktpektinen.
  • Sett til kjøling.

Montering

  • Legg en skje syltetøy på midten av de hele kjeksene og legg den med hull og pynt oppå.

Spiralkjeks

  • Smør og sukker hvitt. Bland resten inn i røra. Del røren i to og bland i bakekakao i den ene og litt mer mandler i den andre. La det hvile i kjøleskap.
  • Rull deigen til en pølse på ca. 12 cm lang. Kjevle ut til flaket er ca. 15  x 30 cm. Legg de flakene på hverandre og renskjær start kanten. Kjevle den litt flatere i enden. Rull sammen ved hjelp av rulleunderlaget. Rull kjeksen i malte mandler.  NB må rulles tett. 
  • Avkjøles litt og skjæres i ca 0,5 cm tykke skiver.
  • Stikkes ut kaker og stekes ved 180*C i ca. 12 -13 min.

Mammas medaljonger

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland smør og mel, og bakepulver, bland inn eggedosisen. 
  • Avkjøl deigen
  • Stikk ut kjeks , stek i 180*C i ca. 7-8 min.

Sitronkrem

  • Varm opp sitronsaft, sukker og egg til ca 82*C. Avkjøl litt og visp inn smøret.

Montering

  • Legg 2 og 2 kjeks sammen med krem i mellom.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Syltetøykjeks:
225 g meierismør
150 g sukker
100 gr malte mandler
2 små egg
280 g mel
1 ts kanel
1 ts bakepulver
Flakede mandler til pynt
1 eggehvite til pensling

Syltetøy:
500 g bringebær eller bjørnebær
1 3/4 dl sukker
2 ts limesaft,
4 ts fruktpektin

Spiralkjeks:
150 g romtemperert smør
140 g sukker
275 g mel
50 g malte mandler + 1,5 ts
4 ss melk
1,5 ts bakekakao

Mammas medaljonger:
1 egg
75 sukker
160 g mel
100 smør temp
1 ts bakepulver
Litt raspet sitronskall

Sitronkrem:
Skall og saft av 1 sitron
5 ss sukker
1 egg + en plomme
45 g smør