index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes kuvertfocaccia / sprø knekkebrød

Kjøtt
30 - 60 min

Knekkebrød:

  • Bland alle ingrediensene sammen og la røren svelle så lenge du har tid til. 
  • Spray bakepapiret med formfett.
  • Trykk den utover et steke brett, ikke ta all røra med engang.
  • Bruk kjevle og få den flat nok.  
  • Stek det på varmluft på midterste rille i 30 - 40 min på 160*C.

Porsjonsfocaccia:

  • Sikt melet. Elt deigen sammen forsiktig, uten olivenoljen, den skal være veldig løs.
  • Rist valnøttene litt i stekepannen , hakk dem og bland litt tørkede kryddeurter og valnøttene i deigen.
  • Forhev i 30 min.
  • Hell den så ut i formene , trykk den litt flat og ha på krydder oljen og soltørket tomat, oliven . Heves til dobbelt størrelse.
  • Stek på 200*C på varmluft på nederst  i ovnen ca 15/ 20 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Knekkebrød:
2 dl lett knuste speltflak
1,5 dl grovt rugmel
0,5 dl knuste linfrø
3 ss valmuefrø
1 dl sesamfrø, gjerne ristet
2 biter syltet paprika i små biter
Ca 70 g hakkede makadamianøtter
1 ss frisk oregano
Litt maldonsalt
3 dl vann

Porsjonsfocaccia:
Ca 500 g mel
50 g gjær
4,5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
75 g valnøtter
Soltørket tomat i olje
2 ts Maldonsalt
Noen sorte oliven
Litt raspet parmesan
0,5 dl olivenolje
I ss tørket oregano
1/2 ss tørket rosmarin