index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes karamell- og sjokolademoussekake

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er Annes signaturkake fra syvende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Hasselnøttbunn

  • Pisk eggehvitene stive med litt salt, ha i sukker litt etter litt. Vend inn hasselnøttene.
  • Stekes på 175 *C i ca. 25 min.

Karamell

  • Smelt sukkeret til det blir pent brunt. Ta kjelen av platen og ha i fløten. 
  • Småkok til karamellen er løst opp, pass på så ikke fløten koker for mye inn. 
  • Finhakk sjokolade og hell over fløten. Ha smør og maldonsalt i tilslutt. 
  • Avkjøles.

Sjokolademousse

  • Smelt sjokolade i vannbad.
  • Pisk inn en og en plomme. Løs opp gelatinen i kaffen.
  • Pisk fløten til krem, og vend inn i sjokolade. Pisk eggehvitene og vend inn i moussen.
  • Avkjøles.

 

Sjokoladeglasur

  • Hakk sjokoladen. Kok opp fløte og glukose. 
  • Trekk fløten av varmen og tilsett sjokoladen. Rør sakte med ei tresleiv til den er oppløst. 
  • Tilsett resten av fløten og rør forsiktig til du har en blank glasur.

Glaserte nøtter

  • Forvell nøttene i en kjele med vann og en håndfull salt i ca. 1 min. Ta opp rist av vannet.
  • Legg nøttene i en stor boks med mye melis og rist dem veldig godt til melisen er rundt det hele. 
  • Friter dem på ca. 165*C i 6-8 min.

Montering

  • Legg plastfilm i ringen og skjær evt. litt av bunnen slik av moussen kommer ytterst. Blir en penere kant!
  • Legg hasselnøttbunnen på et fat, legg en ring rundt kanten, ta på karamellen og mye hakkede glaserte nøtter.
  • Hell over moussen og sett den i fryseren, la den stå til den er skikkelig kald og hell over glasuren og pynt med de glaserte nøttene og noen mynteblader. 
  • Ha mandelflarn rundt nederste kant.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Hasselnøttbunn:
6 eggehviter
Litt salt
250 g sukker
340 g malte hasselnøtter + noen hakkede

Karamell:
105 g sukker
190 g fløte
225 g hvit sjokolade
30 g smør
Litt maldonsalt

Sjokolademousse:
200 g sjokolade (førti prosent)
4 egg
2 dl fløte
2 ts sukker
1/2 dl sterk kaffe
5 plater gelatin

Sjokoladeglasur:
200 g fløte
200 g sjokolade (sekstifire prosent)
50 g glukose
4 ss kald fløte

Glaserte nøtter:
200 g valnøtter
1 pose macadamian nøtter
100 g pecan nøtter
1 liter peanøttolje til fritering
1 pakke melis

Pynt:
Mandelflarn
Mynteblader