index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes créme brûlée med smak av hylleblomst

Fransk
1 - 2 timer

Dette er Annes signaturversjon av den klassiske desserten, som sett i åttende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Crème brûlée

  • Sett langpannen i ovnen med kokende vann (ca. 80*C). Sett ovnen på 140*C.
  • Varm  opp melk og fløte til ca 80*. Bland sammen eggeplommer og sukker. Hell over den varme fløten og melken i en tynn stråle, sil blandingen og ha den en mugge. 
  • Hell forsiktig blandingen i formene og stek i vannbad ca 45 min. Blandingen skal ikke skvulpe i midten, kjenn med en kakestikke. 
  • Avkjøl.

Hylleblomstgele

  • Alt varmes til ca 65*C og avkjøles.
  • Hell et tynt lag med gele over formene når de er kalde, pynt med bær og krem.

Nougatine

  • Smelt smøret over svak varme, tilsett sukker og la det løse seg opp. Ha i hvetemelet, bland godt og ha i fløte. Rør dette til en glatt masse. 
  • Smør det tynt utover en bakeplate, og dryss over masse mandelflak.
  • Stekes ved 180*C til det blir gyllent. Ca. 15 min.
  • Stikk ut ønsket form til porsjonene og hakk resten for å ha over desserten.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Crème brûlée:
1 dl melk
3 dl hylleblomstsirup
12 dl fløte
100 g sukker
18 eggeplommer (990 g eller ca. 4,5 dl)

Hylleblomstgele:
4 dl hylleblomst sirup
3 plater gelatin
1/2 liter fløte

Nougatine:
85 g smør
125 g sukker
75 g hvetemel
4-5 ss fløte
Mandelflak