index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Annes bogenkake

1 - 2 timer

Dette er Annes signaturkake fra andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sukkerbrød

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Ikke pisk på for høy hastighet, da blir det for mye luft i røra.
  2. Sikt inn hvetemel og  bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fyll røra i en 26 cm form og stek på nederste rille ved 170*C i ca. 30 – 35 min.

Valnøttbunn

  1. Pisk eggehvitene med litt salt, når hviten begynner å stivne tilsettes sukkeret litt etter litt.
  2. Bland litt marengs med de malte valnøttene og vend så resten inn. Stekes ved 175 gr. ca 25 min til den har fått farge.

Bringebærpuré

  1. Kokes i noen få min og siles.
  2. Avkjøles, må få ca. 300 gram.

Italiensk marengs

  1. Kok vann og sukker i ca 8 min til det når 121*C. Mens sukkervannet koker, piskes eggehvitene på medium hastighet. 
  2. Hell sukkervannet i en tynn stråle ned i eggehvitene. 
  3. Pisk til marengsen er nesten helt kald.

Bringebærmousse

  1. Bland 300 gram marengs og 300 gram bringebærpure.
  2. 8 plater gelatin i bløt minst 5 min. og smeltes i bringebærpureen.
  3. 3 dl fløte piskes til bløt krem.
  4. Bland mousse, puré og tilsett krem.
  5. Kjøl ned.

Montering

  1. Del sukkerbrødet i to. Legg valnøttbunnen nederst, ha over marengs, den første sukkerbrødbunnen, krem, og den siste sukkerbrødbunnen. 
  2. Smør kaken med pisket krem og trekk den med marsipan. 
  3. Pynt etter ønske. 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sukkerbrød:
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 sitron (kun skallet)
1 ts bakepulver

Valnøttbunn:
6 eggehviter
200 g sukker
350 g malte valnøtter + noen hakkede.
Litt salt

Bringebærpuré:
800 g bringebærene
50 g sukker
1/2 sitron (kun saften)

Italiensk marengs:
300 g sukker
170 g vann
225 g eggehvite

Bringebærmousse:
8 plater gelatin
3 dl fløte

Krem:
6 dl fløte
200 g hakkede valnøtter
Frø fra vaniljestang
2 plater gelatin

Krem:
6 dl fløte
200 g hakkede valnøtter
Frø fra vaniljestang
2 plater gelatin

Dynkelake:
Helmelk

Montering:
5 dl fløte

Trekk:
Marsipan

Pynt:
Fondantroser