Annes blåbær- og rabarbarapai
Frukt og bær
2 - 4 timer
Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers blåbær- og rabarbarapai fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.
Paideig:
- Kutt smør i terninger og sett kaldt.
- Bland mel og salt i en kjøkkenmaskinbolle.
- Tilsett smøret og visp til røren ligner brødsmuler.
- Ha i én teskje vann om gangen til deigen kommer lett sammen.
- Elt deigen et par tak på en benk med mel på.
- Del deigen i to og legg de i hver sin plastfolie i kjøleskapet 1 time mens du tilbereder frukten.
Frukt:
- Forvarm ovnen til 170 grader.
- Skrell og kutt rabarbra i 2 cm tykke skiver, legg i bolle med blåbær, sitronsaft og raspet limeskall, sukker og maismel.
- Sett til side.
Fortsettelse:
- Smør en 23 cm paiform, og ta ut bunnen av formen. Legg denne oppå et stykke bakepapir.
- Tegn en sirkel ca. 4 cm utenfor bunnen.
- Rull ut deigen så den dekker utenfor de 4 cm.
- Brett kantene forsiktig opp, og løft deigen inn i paiformen.
- Trykk ut deigen i kantene så de ligger langs med rillene.
- Stikk et par gaffelhull nesten gjennom bunnen, slik at den gjennomstekes.
- Ha i sølvfolie, og fyll med paibønner.
- Stek bunnen i 10 min. før du tar ut sølvfolien med bønnene.
- Fortsett å steke bunnen i 10 min.
- Ta paideigen ut av ovnen.
- Lag lokket til paien av den resterende deigen fra kjøleskapet.
- Hell i fruktrøren og legg pailokket over.
- Visp et egg og smør det på lokket.
- La hvile et kvarter.
- Stek paien på 190 grader i 45 min. Legg aluminiumsfolie over etter 30 min.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Paideig:
260 g mel
1/4 ts salt
230 g smør
6-7 ts iskaldt vann
Frukt:
300 g rabarbra
400 g norske blåbær
3 ts sitronsaft
Skall fra 1 lime
100 g sukker
4 ss maismel