index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes blåbær- og rabarbarapai

Frukt og bær
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers blåbær- og rabarbarapai fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Paideig:

  1. Kutt smør i terninger og sett kaldt.
  2. Bland mel og salt i en kjøkkenmaskinbolle.
  3. Tilsett smøret og visp til røren ligner brødsmuler.
  4. Ha i én teskje vann om gangen til deigen kommer lett sammen.
  5. Elt deigen et par tak på en benk med mel på.
  6. Del deigen i to og legg de i hver sin plastfolie i kjøleskapet 1 time mens du tilbereder frukten.

Frukt:

  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Skrell og kutt rabarbra i 2 cm tykke skiver, legg i bolle med blåbær, sitronsaft og raspet limeskall, sukker og maismel.
  3. Sett til side.

Fortsettelse:

  1. Smør en 23 cm paiform, og ta ut bunnen av formen. Legg denne oppå et stykke bakepapir.
  2. Tegn  en sirkel ca. 4 cm utenfor bunnen.
  3. Rull ut deigen så den dekker utenfor de 4 cm.
  4. Brett kantene forsiktig opp, og løft deigen inn i paiformen.
  5. Trykk ut deigen i kantene så de ligger langs med rillene.
  6. Stikk et par gaffelhull nesten gjennom bunnen, slik at den gjennomstekes.
  7. Ha i sølvfolie, og fyll med paibønner.
  8. Stek bunnen i 10 min. før du tar ut sølvfolien med bønnene.
  9. Fortsett å steke bunnen i 10 min.
  10. Ta paideigen ut av ovnen.
  11. Lag lokket til paien av den resterende deigen fra kjøleskapet.
  12. Hell i fruktrøren og legg pailokket over.
  13. Visp et egg og smør det på lokket.
  14. La hvile et kvarter.
  15. Stek paien på 190 grader i 45 min. Legg aluminiumsfolie over etter 30 min. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paideig:
260 g mel
1/4 ts salt
230 g smør
6-7 ts iskaldt vann

Frukt:
300 g rabarbra
400 g norske blåbær
3 ts sitronsaft
Skall fra 1 lime
100 g sukker
4 ss maismel

Ta denne oppskriften med deg

+47