index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Annes bagels med basilikum og soltørkede tomater

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Strømsæthers bagels med basilikum og soltørkede tomater fra program seks av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Rør ut smuldret gjær i vannet.
  2. Tilsett salt, olje, sukker og egg.
  3. Deretter krydder, tomat og nok mel til å gjøre deigen smidig.
  4. Ha røren over i en oljet bolle, hev i 30-40 min.
  5. Kok opp vann.
  6. Ta ut deigen, og del opp i antall stykker ønskelig.
  7. Lag en lang rund remse, og bøy til en sirkel dannes. Rull til skøyten ikke synes lenger.
  8. Kok et par bagels om gangen i 1-2 minutter. Vend de halvveis i kokingen.
  9. Tørk de av med papir og legg de på en rist.
  10. Stek på 220 grader i 15 min. på den ene siden og 5 min. på den andre.
  11. La hvile, og server. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

50 g fersk gjær
3 dl lunket vann
1 ss salt
3 ss vegetabilsk olje
2 ss sukker
2 egg
3 ts basilikumkrydder
50 g soltørkede tomater, finhakket
50 g semulegryn
12 dl hvetemel, siktet