index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Anne Kats prinsessekake

Sjokolade
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Anne Kats prinsessekake, som Anne Kat Håskjold lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bunn:

  1. Rør smør og sukker hvitt, tilsett et egg om gangen og rør godt.
  2. Tilsett det tørre vekselsvis med melk og oljen.
  3. Fordel røren i formene.
  4. Stekes på 175 grader i ca. 40 min.
  5. Settes til avkjøling.

Fyll:

  1. Smelt smør i en kjele, og tilsett resten av ingrediensene i smøret og rør godt.
  2. Kremen skal bli smidig og blank.

Montering:

  1. Lag overdel til dukken i marsipan, og la denne hvile. Pass på at armene er i riktig posisjon så de ikke går ned i skjørtet når den settes nedi kaken.
  2. Del hver kakebunn i to og legg et lag krem mellom hver av de.
  3. Smør krem på den største kaken og sett den andre oppå, smør krem på denne og sett den lille på toppen.
  4. Skjær til kaken så den blir fin og rund. Ha krem på hele kaken, og glatt den til klar for skjørtet.
  5. Kjevle ut marsipan i passe størrelse og legg over kaken.
  6. Så er det bare å være kreativ, og pynte med perler og blomster.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bunn:
200 g meierismør
400 g sukker
6 egg
400 g hvetemel
4 ts bakepulver
10 ss god kakao
2 dl melk
1 ts salt
1 dl olje

Fyll:
400 g meierismør
1000 g melis
Vaniljeessens
Ca. 1 dl kaffe
8 ss kakao

Montering:
250 g hvit marsipan
750 g rosa marsipan