index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Anne Kats hjertekake

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Anne Kats hjertekake, som Anne Kat Håskjold lagde i åttende episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Brownies:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smør, og rør inn sukker, mel, kakao og vanilje.
  3. Tilsett ett egg om gangen, og rør godt. Hell i form på 24 cm og stekes i ca. 20 min.

Sjokoladepasta:

  1. Smelt sjokoladen i vannbad, og rør inn sirup. Det vil bli til en glatt deig.
  2. Legg denne i en pose, og legg den fryseren.

Sitronkake:

  1. Rør smør og sukker hvit, rør inn ett egg om gangen, og rør godt.
  2. Tilsett hvetemel og resten av ingrediensene.

Sjokoladekrem:

  1. Kok opp fløte og sukker.
  2. Hakk opp sjokolade, og hell over den varme vesken.
  3. Rør til massen er jevn og fyldig, la avkjøle før eggeplommer og ostemassen røres inn.
  4. Smak til med litt sitron. Settes i kjøleskap.
  5. Pisk opp kremen før den smøres på kaken.

Montering:

  1. Så snart brownien er ferdig, stikk ut hjerter med en pepperkake form. Ca 8 stk.
  2. Fyll 1/4 av sitrondeigen i bunnen av en liten brødform (20 cm). Sett hjertene med spissen opp tett i tett i deigen og fyll på med resten av sitronrøren halvparten av det som er igjen. Resten av deigen fylles i en annen form i samme størrelse.
  3. Stekes ca 25 min. Ta ut den uten hjerter, og stek den andre videre ca 10 min til.
  4. Sett kakene til avkjøling.
  5. Ta sjokoladepastaen ut av fryseren, og legg den litt i ovnen.
  6. Kna den smidig og klar til å kjevle ut. Ta en liten del av den og lag litt pynt.
  7. Del kaken uten hjerte i to.
  8. Sett den bredeste delen på et serveringsfat, og ha på krem. Sett hjertedelen oppå, og ha krem oppå, og til slutt toppen. Dekk hele kaken med krem, og sett den kaldt. Fyll resten av kremen i en sprøytepose.
  9. Kjevle ut sjokoladepastaen, og legg denne over kaken.
  10. Pyntes med koser og krem. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Brownies:
150 g smør
3 dl sukker
2 dl mel
Vaniljeessens
3 ss kakao
2 egg

Sjokoladepasta:
400 g mørk sjokolade 60%
250 g sirup

Sitronkake:
150 g smør
300 g sukker
4 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
Vaniljeessens
Skallet av en sitron

Sjokoladekrem:
2 dl fløte
2 ss sukker
150 gr mørk sjokolade
1 pk Philadelphiaost
2 eggeplommer
Litt sitron