index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths sjokoladekake med barnevennlig sjokoladekrem

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Briths sjokoladekake med barnevennlig sjokoladekrem fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl.
  2. Skill eggplommene fra eggehviten og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret sammen.
  3. Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
  4. Rør deretter inn rømme og vaniljeekstrakt. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
  5. Sikt hvetemel og bakepulver og ha i deigen sammen med melken. Bland til en klumpfri deig.
  6. Pisk eggehvitene stive og vend dette forsiktig i røren.
  7. Fyll tre former på 18 cm.
  8. Stek på 175 grader i 20-30 min.

Sjokoladekrem og Ganache:

  1. Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.
  2. Rør dette til all sjokoladen har smeltet.
  3. Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.
  4. Miks smør og melis til krem og ha i kremosten.
  5. Ha til slutt i ganachen.

Sett sammen:

  1. Ha lys sjokoladekrem inni hvert lag og lag kaken så rett som mulig på sidene.
  2. Avkjøl kaken og dekk den med et godt lag sjokoladekrem.
  3. Hell flytende ganache over kanten og la det renne ned langs siden.
  4. Pynt oppå med jordbær dyppet i sjokolade.
  5. Sett raskt til avkjøling.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
4 dl rømme
2 ts vaniljeekstrakt
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3/4 dl melk

Sjokoladekrem:
140 ml fløte
1 ss glukose
260 g sjokolade
200 g kremost
200 g romtemperert salt smør
450 g melis

Ganache:
250 g fløte
250 g sjokolade 70%

Ta denne oppskriften med deg

+47