index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths sitronmakroner

Frukt og bær
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens sitronmakroner fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Bland mandler og melis og sikt to ganger.
  2. Eggehvite og sukker mikses til stivt. Ha eggehviten oppi og bland forsiktig. Ha i litt og litt sukker og øk hastigheten på mikseren. Når dette er stivt er det ferdig.
  3. Ha i litt gul konditorfarge.
  4. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på størrelse med en femkroning.
  5. Stekes i 10-12 minutter på 160 grader.

Hvit ganachefyll:

  1. Hell kokende vann over sitronene for å få vekk bitterheten i skallet før bruk.
  2. Kok opp fløten og ha i hvit sjokolade, sitronskall, salt og sitronsyre.
  3. Avkjøl.
  4. Legges i jevnt lag mellom hver makron.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

350 g melis
250 g kvernet mandler
200 g eggehvite
100 g sukker
Gul konditorfarge

Hvit ganachefyll:
Kokende vann
Skall av 3 sitroner
200 g hvit sjokolade
200 g fløte
Litt salt
Sitronsyre

Ta denne oppskriften med deg

+47