index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths marsipankake med sjokoladekrem og bringebærmousse

Sjokolade
Norsk
1 - 2 timer

Dette er Anne Briths første signaturrett fra program en av Hele Norge baker. Anne Briths marsipankake med sjokoladekrem og bringebærmousse. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Nøttebunn:

  1. Hakk nøtter og hvetemel i en matprosessor.
  2. Pisk eggehvite og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend nøtteblandingen inn i marengsen med slikkepott.
  3. Stekes i 20 cm form på 180 grader i 20-30 min.

 

Sukkerbunn:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i.
  2. Rør forsiktig.
  3. Fordeles i to 20 cm former.
  4. Stekes på 175 grader i 30 min.
  5. Den ene sukkerbunnen legges over første lag og den andre legges øverst.

 

Bringebærmousse:

  1. Kjør bringebær sammen med sukker til puré i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  3. Varm opp 1/3 av bringebærpureen i en liten kasserolle.
  4. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme bringebærpureen til de løses opp. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde bringebærpureen.
  5. Hell alt over i en bolle. Vend inn pisket krem litt etter litt, og hell moussen over nøttebunnen i formen.

 

Sjokoladekrem:

  1. Pisk kremen og vend smeltet sjokolade inn i kremen.
  2. Avkjøl og smør jevnt mellom lagene med sukkerbrød. 

 

Overtrekk:

  1. Trekk kaken med et tynt lag av kremfløte.
  2. Kjevle ut marsipan og legg forsiktig over.

 

Glasur:

  1. Pisk ingrediensene godt sammen.
  2. Smak til med sitron.
  3. Pynt etter ønske med glasur og roser.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nøttebunn:
60 g hasselnøtter
18 g hvetemel
90 g eggehvite
90 g sukker

Sukkerbunn:
6 egg
150 g sukker
90 g hvetemel
60 g potetmel
10 g bakepulver

Bringebærmousse:
200 g bringebær
50 g sukker
2 gelatinplater
2 1/4 dl fløte

Sjokoladekrem:
200 g kremfløte
200 g sjokolade ca. 40%

Overtrekk:
3 dl pisket kremfløte
800 g marsipan (naturellfarget)
200 g marsipan (farget rosa med pastafarge)