index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths kirsebærpai

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens kirsebærpai fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Paibunn:

  1. Kna alt sammen og ha i egget til sist.
  2. Del deigen i to og rull den ene ut på bakepapir og ha i paiform, 22cm.
  3. Avkjøl i kjøleskap i 30 min.

Kirsebærfyll:

  1. Mos 150 g kirsebær i blender og tilsett vann. Varm forsiktig opp under omrøring til dette smelter og begynner å boble.
  2. Bland maisenna med 2 ss kaldt vann til det er klumpfritt og rør det inn i den varme kirsebærrøren.
  3. Sett gryten tilbake på varmen og la det putre forsiktig under omrøring til sausen blir tykk og glatt.
  4. Hell alle kirsebærene over i kjelen og vend dem forsiktig inn i sausen.
  5. Kjevle ut marsipanen tynt og legg nederst i paibunnen.
  6. Fyll deretter paibunnen med kirsebærfyllet.
  7. Kjevle ut den andre deigen til lokk.
  8. Skjær kirsebær-mønster i lokket og legg forsiktig over paien.
  9. Stek på 180 grader i 40-45 min.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paibunn:
600 g hvetemel
400 g kaldt usaltet smør i terninger
200 g melis
2 egg

Kirsebærfyll:
800 g kirsebær
1/2 dl vann
1 ss frisk sitronsaft
70 g sukker
17 g maisenna
18 g vann
150 g marsipan

Ta denne oppskriften med deg

+47