index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths hvite bryllupskake av sjokolade

Sjokolade
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens hvite bryllupskake av sjokolade, dekket med roser fra program åtte av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Sjokoladebunn:

  1. Egg og sukker piskes i minst 15 min.
  2. Smelt smør og tilsett melken. Sikt alt det tørre i eggedosisen, tilsett det våte og miks noen minutter.
  3. Ha røren i former. 3 x 10 cm, 3 x 17 cm og 3 x 24 cm.
  4. Stekes på 180 grader i ca. 35-45 min.

Sukkerlake:

  1. Kok opp vann, likør og lønnesirup og avkjøl.
  2. Pensle dette på bunnen når den er avkjølt.

Eggedosis smørkrem:

  1. Pisk egg og melis til eggedosis.
  2. Smelt smør og ha i sjokoladen. Avkjøl.
  3. Ha i sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen til den har passe konsistens.

Hvit glasur til festing av dekor:

  1. Sikt melis i en bolle og ha i eggehviter og saften av en sitron.
  2. Miks dette til det blir hvitt og blankt.
  3. Ha det i en sprøytepose og bruk til å feste pynt på kaken.

Sett sammen:

  1. Skjær bunnene like høye slik at hver etasje får lik høyde.
  2. Dynk bunnene med lake og legg bringebær og sjokoladekrem mellom hvert lag.
  3. Dekk hver etasje med krem.
  4. Trekk hver bunn med sukkerpasta.
  5. Sett kakene oppe på hverandre og støtt kakene med plastrør.
  6. Form roseblader ved å legge rosa sukkerpasta over små plastskjeer og la de tørke.
  7. Pynt med rosa bånd og roser på toppen.
  8. Nedover festes roseblader.

Ingredienser

Beregnet for 35 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladebunn:
3 x 12 egg
3 x 14 dl sukker
3 x 600 g smør
3 x 9 dl melk
3 x 14 dl mel
3 x 3 ss vaniljesukker
3 x 9 ss kakao
3 x 12 ts bakepulver

Sukkerlake:
50 – 100 g vann
2 dl hasselnøttlikør
200 g lønnesirup

Eggedosis smørkrem:
3 x 6 egg
3 x 300 g melis
3 x 300 g meierismør
3 x 600 g sjokolade 66%

Hvit glasur til festing av dekor:
500 g melis
2 eggehviter
1 sitron

Dekor:
3 kg hvit sukkerpasta
1,5 kg ferske bringebær
Roser og roseblader

Ta denne oppskriften med deg

+47