index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths hjertebrød á la Don Valentin

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens hjertebrød á la Don Valentin fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Forvarm ovnen til 250-300 grader.
  2. Ha alle ingrediensene, bortsett fra 2-3 spiseskjeer med vann, i eltebollen til kjøkkenmaskinen.
  3. Kjør deigen på lav fart i 3-4 minutter mens resten av vannet mates inn. Øk hastigheten til middels hastighet og elt til en smidig deig. Dette vil ta cirka 6-10 minutter.
  4. Del deigen i to for å lage to brød.
  5. Ha deigene over i hver sin bolle og sett lunt i en time.
  6. Brett deigen inn fra kantene og la heve i ytterligere 1 time.
  7. Løft deigen forsiktig over i en melet jerngryte med lokk.
  8. Sikt mel høyt over og snitt signatur i toppen.
  9. Sett ned ovnen til 250 grader når brødene settes inn og stek i 30 min.
  10. Sett ned til 220 grader, ta av lokk og stek i 20 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

625 g siktet hvetemel
100 g fin sammalt hvete
75 g fin sammalt rug
400 g grov rug surdeig
20 g salt
520 g vann, kaldt