index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths havrefletter

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens havrefletter fra program seks av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Hell kokende vann over havregryn og havrekli. La stå til avkjølt.
  2. Varm opp melk til 20-25 grader og ha i gjær.
  3. Tilsett resten av ingrediensene i bollen unntatt smør, og elt i 10-15 minutter.
  4. Ha i smør og la deigen heve i 30 min på et lunt sted.
  5. Del deigen i 12 deler.
  6. Rull ut hvert emne til en tynn pølse på ca. 30 cm og flett disse sammen.
  7. Flette lages ved å løfte opp høyre ende på pølsen og feste 2/3 inn på pølsen. Vri løkken som ble laget 180 grader mot klokken og stikk venstre pølse gjennom. Fletten ligger nå opp ned og må snus for å bli pen.
  8. La dem etterheve i 1 time.
  9. Rull i fuktig papir og ha havre på toppen.
  10. Stekes midt i ovnen i 10 min. på 220 grader.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 dl helmelk
25 g gjær
25 g smør
2 ts sukker
6 g salt
150 g lettkokte havregryn
35 g havrekli
650 g mel

Skolding:
50 g havregryn
30 g havrekli
Kokende vann