index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths cupcakes med jordbær og champagnekrem

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens cupcakes med jordbær og champagnekrem fra program to av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Pisk smør og sukker hvitt, ikke for lenge.
  2. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
  3. Rør fløten inn på slutten.
  4. Ha i frø av en vaniljestang.
  5. Stek på 175 grader i 12-15 min.

 

Lake:

  1. Kok opp sukker og vann.
  2. Avkjøl og smak til med champagne.
  3. Når cupcakesene kommer ut av ovnen settes de direkte på rist.
  4. Pensle med lake etter 10 min.
  5. Pakk cupcakesene inn i plastfolie når de er helt avkjølte og sett i kjøleskap i 1 time.
  6. Lag en grop i cupcakesen med en melonskje og fyll den med champagnemarinerte jordbær.

 

Krem:

  1. Bland melk og mel i en kjele til det er klumpfritt og kok opp til en pudding. Avkjøl i kjøleskap med plastfolie over.
  2. Pisk sammen smør og melis til det er hvitt.
  3. Tilsett konditorfarge, rør godt og ha i sprøytepose.
  4. Lag fine topper på cupcakesene.
  5. Pynt med friske jordbær.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

125 g smør
200 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
11 g bakepulver
8 g vaniljesukker
1,5 dl matfløte
1 vaniljestang

Lake:
150 ml vann
150 g engelsk sukker
Champagne som smaksetter

Krem:
3,5 dl melk
4 ss mel
300 g smør
300-500 g melis
Rosa konditorfarge
Friske jordbær