index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Anne Briths beste hasselnøttrundstykker

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Anne Brith Davidsens beste hasselnøttrundstykker fra program seks av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Hakk hasselnøtter med solsikkeolje i matprosessor.
  2. Sikt alle ingrediensene, men spar 1/2 dl vann og smør til senere i elteprosessen.
  3. Kjør deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 4 min. på lav hastighet.
  4. Øk deretter hastigheten og kjør i ca. 5 min.
  5. Tilsett resten av vannet litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate.
  6. Tilsett smøret og elt deigen på lav hastighet.
  7. La deigen hvile i 30-45 min.
  8. Del deigen i ti emner og form til runde kuler.
  9. Rull emnene avlange, rull dem over vått papir og dypp dem i hakkede hasselnøtter.
  10. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
  11. Snitt dem med skråstilte snitt med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 250 grader i 10-15 minutter til de er gyldne.
  12. Avkjøl på rist.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g hakkede hasselnøtter
4 ss solsikkeolje
3,5 dl vann
20 g gjær
10 g havsalt
500 g siktet hvetemel
50 g meierismør
50 g hakkede og ristede hasselnøtter til pynt