index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ann-Kristins sjokoladekake med kaffe og mandler

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Ann-Kristin Eidsvågs sjokoladekake med kaffe og mandler fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Smelt kaffe og sjokolade i vannbad.
  2. Rør smør og sukker hvitt. 
  3. Eggeplommene røres lett, og has i smørblandingen. Eggehvitene piskes stive med sukker og salt.
  4. Bland smeltet sjokolade, smørblandingen og hakkede valnøtter sammen.
  5. Vend inn piskede eggehviter og mel.
  6. Stekes på 175 grader midt i ovnen i ca. 25 min.

Glasur:

  1. Mørk sjokolade og kaffe smeltes i vannbad. Bland inn smør.
  2. Avkjøles i kaldt vannbad under omrøring.
  3. Hell glasuren over kaken.
  4. Pynt kaken med smeltet hvit sjokolade.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
2 ss kaffe
120 g sjokolade 45%
125 g smør
125 g sukker
4 stk eggeplomme
4 stk eggehviter
2 ss sukker
1 klype salt
75 g hakkede valnøtter
75 g mel

Glasur:
100 g kokesjokolade
5 ss smør
2 ss kaffe
Hvit sjokolade