index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ann-Kristins fine surdeigsbrød med karve

Vegetar
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Ann-Kristin Eidsvågsfine surdeigsbrød med karve fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Bruk romtempererte råvarer. Vannet skal ha ca. 30 grader.
  2. Bland alle ingrediensene, hold av ca. ½ dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen rolig i 3 min.
  3. Øk hastigheten og elt videre i 7 min. mens resten av vannet tilsettes, litt etter litt.
  4. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i ca. 2 timer.
  5. Form deigen til et brød, og legg den i godt melet form eller direkte på bakeplaten, og la heve til dobbel størrelse.
  6. Snitt brødene og stek på 220 grader i 30-45 min, nederste rille.
  7. Avkjøles på rist.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 1/4 dl vann
500 g hvetemel
12 g havsalt
250 g hvit surdeig
1 ss karve