index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas' rumenske kürtöskalàas

1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

  1. Rør ut gjæren i melken.
  2. Tilsett hvetemel, sukker, egg og sitronskall.
  3. Elt godt sammen i ca. 5 minutter, og la deigen hvile ca. 15 minutter (eller mer).
  4. Bland inn smør og salt, og elt deigen ytterligere 5-10 minutter.
  5. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 60 minuter.
  6. Kle kjevlene med aluminiumsfolie (2-3 lag) (inkl. håndtakene).
  7. Del deigen i fire, og kjevle ut ca. 5 mm tykk.
  8. Skjær i sirkler med en pizzaskjærer, slik at du får en lang remse.
  9. Pensle kjevlen med smeltet smør, og kle deigremsen i en spiral. Fest i begge ender.
  10. Pensle så deigen med smeltet smør, og rull i toppingen.
  11. Stek på 190*C i ca. 15-20 minutter.
  12. Pensle med smeltet smør en gang til, og rull i topping.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Deig:
25 g fersk gjær
250 g helmelk
500 g hvetemel
60 g sukker
3 g salt
2 egg
Skall fra 1/2 sitron
100 g usaltet smør

Topping:
Smeltet smør til pensling
Valnøtt
100 g hakkede hasselnøtter
100 g sukker
6 g kanel

Pistasj:
100 g hakkede pistasjenøtter
100 g sukker

Sjokolade:
100 g hakket sjokolade (sytti prosent)
100 g sukker