index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas' rugfocaccia med basilikum og rugknekk

Kjøtt
30 - 60 min

Focaccia:

  • Lag rugskolding ved å koke opp vann og bland med rugmel. Rør i blandingen til den er helt glatt og sett til avkjøling.
  • Bland sammen (kald) rugskolding, hvetemel, vann og gjær. Elt godt for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett olivenolje, salt og finhakket basilikum, og elt igjen noen minutter.
  • Dekk med plast, og la stå opp til to timer (lenger er bedre).
  • Smør en langpanne med olivenolje, og fordel deigen godt ut.
  • Sett til heving ca. en time.
  • Pensle med en blanding av olivenolje og vann, dryss over med litt flaksalt og revet parmesanost, og stek på 230*C i ca. 15-20 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Rugknekkebrø:

  • Bland alle ingredienser utenom salt, anis og fennikel, og elt godt sammen i ca. 5min.
  • Kjevle tynt ut og skjær ut firkanter 10x5cm.
  • Knus anis og fennikel i en morter.
  • Pensle knekkebrødene med vann, og strø over salt, anis og fennikel.
  • Prikk brødene med gaffel og stek på 180*C i ca. 20 minutter.
  • Avkjøl på rist.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Focaccia:
150 g rugskolding (100 g vann, 50 g sammalt rug fin)
450 g hvetemel
275 g vann
8 g fersk gjær
50 g olivenolje (+til pensling)
9 g salt
100 g basilikum
flaksalt
parmesanost

Rugknekkebrød:
10 g akasiehonning
225 g vann
100 g sammalt hvete
250 g grov sammalt rug

Strø:
1 ts salt
1 ts anis
1 ts fennikel