index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas’ friske sommerkake

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sjokoladebunn

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Pisk smør og melis, og tilsett den smelte sjokoladen.
  3. Pisk inn eggeplommene en om gangen.
  4. Pisk eggehviter og sukker til marengs i en egen bolle.
  5. Vend marengsen inn i sjokoladekremen, og rør deretter in melet.
  6. Hell røren i en rund form (24 cm) og stek på 175*C nederst i ovnen 25-30min.

Limepannacotta

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  3. Kok opp vaniljestang og –frø, fløte, melk, sukker, skall fra en hel lime og saften fra en halv lime.
  4. Tilsett gelatinen i den varme væsken.
  5. Sett til avkjøling, rør om av og til, hell i en rund form (20 cm) når den begynner å bli litt stiv.

Bringebærbavaroise

  1. Legg gelatinplaten i kaldt vann.
  2. Kok opp bringebær med litt vann, press deretter bærpureen gjennom en sil for å bli kvitt de små steinene. Tilsett deretter gelatinen og avkjøl til romtemperatur.
  3. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  4. Kok opp vaniljestang og –frø, 100 g fløte, 200 g melk og sukker. 
  5. Visp sammen resten av melken og maisennaen i en bolle. Visp inn eggeplommene.
  6. Hell 2/3, litt av gangen, av den varme væsken oppi eggeblandingen mens du rører. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen slik at alt blir blandet.
  7. Kok opp forsiktig i 1 minutt mens du rører kraftig slik at kremen ikke brenner seg eller blir klumpete.
  8. Hell raskt over kremen i en bolle og tilsett den avkjølte bærpureen.
  9. Pisk den resterende fløten til krem, og vend den inn i bringebærkremen forsiktig.

Jordbærmousse

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Kok opp jordbær med litt vann, press deretter bærpureen gjennom en sil for å bli kvitt de små steinene. Tilsett deretter gelatinen og avkjøl til romtemperatur.
  3. Italiensk marengs: Kok opp vann og sukker. Når sukkerlaken har en temperatur på 110grader, begynn å visp eggehvitene langsomt i maskin.
  4. Når sukkerlaken har en temperatur på 117grader, tilsett forsiktig sukkerlaken i eggehvitene.
  5. Tilsett bærpureen i marengsen litt av gangen, og pisk deretter marengsen stiv.
  6. Pisk fløten til krem, og vend den inn i jordbærmarengsen forsiktig.

Montering

  1. Legg sjokoladebunnen i en kakering (24 cm).
  2. Legg pannacottaen mitt på sjokoladebunnen.
  3. Hell over bringebærbavaroise slik at den dekker pannacottaen, og fyller kakeringen ca 2/3.
  4. Avkjøl (evt. i fryser).
  5. Fyll opp resten av kakeringen med jordbærmousse.  Pynt med friske bær. 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladebunn:
50 g mørk sjokolade 70%
60 g smør
50 g melis
3 egg (eggeplommer + eggehviter)
50 g sukker
50 g hvetemel

Limepannacotta:
2 gelatinplater
130 g fløte
60 g Helmelk
40 g sukker
½ vaniljestang
1 lime

Bringebærbavaroise:
1 gelatinplate
250 g frosne bringebær
1 vaniljestang
200 g + 50 g H-melk
100 g + 150 g fløte
55 g sukker
30 g eggeplomme (ca. 2 små egg)
20 g maisenna

Jordbærmousse:
2 gelatinplater
250 g jordbær
100 g eggehvite
200 g sukker
55g vann
150 g fløte

Montering:
100 g jordbær
100 g bringebær

Ta denne oppskriften med deg

+47