index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas' friske sjokoladekake

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturkake fra syvende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sjokoladebunn

  • Pisk eggeplommer, egg og sukker til eggedosis.
  • Bland hvetemel og kakao i en bolle.
  • Vend forsiktig in mel- og kakaoblandingen i eggedosisen.
  • Rør in smeltet smør.
  • Hell i rund kakeform (24 cm) og stek på 180*C i ca. 20 min.

Nøttecrunch

  • Kok opp sukker, glukose, smør og nøtter i en kjele ca. 1 min.
  • Hell blandingen i et tynt lag på et bakepapir.
  • Stek på 180*C i ca. 10 min. til den har fått en brun karamellfarge.
  • Sett til avkjøling.

Sjokolademousse

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  • Smelt sukker i en kjele til en mørk karamell.
  • Hell varm melk sakte over karamellen.
  • Tilsett gelatin.
  • Tilsett finhakket sjokolade, og rør til glatt konsistens.
  • Vend inn bløtpisket krem.

Bringebærmousse

  • Legg gelatinplaten i kaldt vann.
  • Kok opp bringebær, press deretter bærpureen gjennom en sil for å bli kvitt de små steinene. Tilsett deretter gelatinen og avkjøl til romtemperatur.
  • Italiensk marengs: Kok opp vann og sukker. Når sukkerlaken har en temperatur på 110 grader, begynn å vispe eggehvitene langsomt i maskin.
  • Når sukkerlaken har en temperatur på 117*C, tilsett forsiktig sukkerlaken i eggehvitene.
  • Tilsett bærpureen i marengsen litt av gangen, og pisk deretter marengsen stiv.
  • Pisk fløten til krem, og vend den inn i bringebærmarengsen forsiktig.

Sjokoladeglasur

  • Kok opp fløte, sukker og glukose.
  • Tilsett finhakket sjokolade, rør til glatt konsistens.

Montering

  • Legg sjokoladebunnen i en kakering (24 cm).
  • Hell over sjokolademousse opp til 2/3 av kakeringen.
  • Ha i knuste biter av nøttecrunchen.
  • Hell over bringebærmousse opp til toppen av kakeringen.
  • Avkjøl og glaser deretter kaken med sjokoladeglasur.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sjokoladebunn:
4 eggeplommer
5 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
40 g kakao
60 g usaltet smør

Nøttecrunch:
100 g sukker
30 g glukose
60 g smør
120 g valnøtter

Sjokolademousse:
2 gelatinplater
50 g sukker
125 g helmelk
140 g mørk sjokolade 70%
250 g fløte

Bringebærmousse:
1 gelatinplate
250 g frosne bringebær (tinte)
100 g eggehvite
200 g sukker
55 g vann
150 g fløte

Sjokoladeglasur:
150 g fløte
50 g sukker
50 g glukose
200 g mørk sjokolade (sytti prosent)