index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas’ créme brûlée med kardemomme

Fransk
1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturversjon av den klassiske desserten, som sett i åttende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

  • Varm ovnen til 150*C og sett inn en langpanne med vann til vannbad.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Knus kardemommefrøene i morter.
  • Kok opp kardemommefrø, vaniljestang og –frø sammen med fløte og melk i en kjele, la avkjøles noe.
  • Visp eggeplommer og sukker sammen i en bolle.
  • Hell fløteblandingen oppi eggemassen mens du rører godt.
  • Hell tilbake i kjelen og varm til ca. 85*C (da den tykner noe).
  • Sil over i en bolle, og hell så røren opp i formene.
  • Stek i vannbad ca. 30-35min.
  • Sett til avkjøling.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

2 vaniljestenger
500 g fløte
500 g H-melk
240 g eggeplommer (ca. 12 st.)
100 g sukker
2 ss kardemommefrø