index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas’ browniepai med chili & pai med grapefrukt

1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Tertebunn

  • Smuldre mel, smør og melis i en foodprosessor.
  • Tilsett egg for hand, pakk deretter in i plast og la hvile i kjøleskapet.

Brownie

  • Smelt smør, sjokolade og sukker i en kjele.
  • Tilsett egg, hvetemel og ristede nøtter. Rør til glatt konsistens.

Sjokoladeglasur m. chili

  • Kok opp chili, fløte, sukker og glukose i noen minutter.
  • Ta opp chilien, og hell fløteblandingen øver sjokoladen å rør godt sammen til glatt konsistens.

Grapefruktkrem

  • Kok opp 2 dl melk, fløte og sukker i en kjele.
  • Visp sammen resten av melken med maisenna i en bolle.
  • Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
  • Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen mens du rører godt.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp 1 min mens du rører godt.
  • Rør in presset grapefrukt og sett til avkjøling.

Mandelkrem

  • Rør sammen sukker og smør.
  • Tilsett mandelmel litt av gangen og rør godt sammen.
  • Tilsett eggene en av gangen.
  • Sikt ned hvetemel og bland forsiktig sammen.

Eplefyll

  • Smelt smøret i en stekepanne og ha i sukkeret, la det få en gyllenbrun farge.
  • Skjær eplene i tynne skiver og legg i karamellen, la steke i 10-15min.

Montering

  • Kjevle ut deigen til 3 mm tykk.
  • Skjær ut runde biter av deig og kle de smurte terteformene.
  • Sett formene i fryser ca. 5-10 minutter.
  • Fyll 3 former med browniefyll, 3 med mandelkrem og la 3 være tomme.
  • Stek i 200*C i ca. 5-10 minutter.
  • Glaser browniepaiene med sjokoladeglasur, pynt med en liten hel chilifrukt.
  • Pensle de tomme paiene med smeltet sjokolade, fyll med grapefruktkrem, og pynt med grapefrukt- og appelsinbåter uten skall. Pynt med ristede hakkede hasselnøtter.
  • Legg karamelliserte epleskiver på mandelpaien og hell litt karamell på toppen.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Tertebunn:
200 g hvetemel
130 g usaltet smør
60 g melis
1 egg

Brownie:
60 g usaltet smør
60 g sjokolade 40-50%
100 g sukker
50 g egg
60 g hvetemel
75 g hasselnøtter

Sjokoladeglasur m. chili:
2-3 cm frisk rød chili
100 g fløte
30 g sukker
30 g glukose
130 g mørk sjokolade (sytti prosent)

Grapefruktkrem:
2 dl + 0.5 dl H-melk
0.75 dl fløte
55 g sukker
20 g maisenna
30 g eggeplomme
100 g presset rød grapefrukt

Mandelkrem:
75 g sukker
75 g usaltet smør
75 g hvitt mandelmel
2 egg
10 g hvetemel

Eplefyll:
3 epler (grønne syrlige)
50 g usaltet smør
100 g sukker

Montering:
3 små røde chilifrukter
50 g mørk sjokolade 70% (Valrhona eller Callebaut)
1 grapefrukt
1 appelsin
50 g ristede hakkede hasselnøtter