index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andreas’ bløtkake med sjokolade og pasjonsfruktgele

1 - 2 timer

Dette er Andreas' signaturkake fra andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kakebunn

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.
  2. Vend inn mel og bakepulver forsiktig.
  3. Hell i rund form (25 cm) og stek på 180*C i ca. 30 min.

Lake

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok opp vann, sukker og vaniljestang og –frø. Sett til avkjøling.

Pasjonsfruktgelé

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Kok opp vann og sukker.
  3. Tilsett gelatinplatene og rør inn pasjonsfruktpuré.
  4. Hell i rund form (24 cm) og sett til avkjøling.

Diplomatkrem

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  3. Kok opp 2 dl melk, vaniljestang- og frø, og sukker i en kjele. Tilsett gelatin.
  4. Bland resten av melken sammen med maisenna i en bolle.
  5. Visp inn eggeplommene i melkeblandingen.
  6. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen mens du rører.
  7. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp 1 min.
  8. Ta ut vaniljestangen, og sett til avkjøling.
  9. Pisk fløten til krem og vend ini forsiktig.

Sjokoladekrem

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Kok opp fløte og glukose og hell litt av gangen over sjokoladen mens du rører godt.
  3. Tilsett romtemperert smør og bland godt med stavmikser.

Montering

  1. Ferdig marsipanlokk.
  2. Del kakebunnen i to, og dynk bunnen med lake.
  3. Legg et lag med sjokoladekrem på kakebunnen.
  4. Sett til kjøling i fryser.
  5. Legg pasjonsfruktgelén mitt på sjokoladekremen.
  6. Legg et lag med diplomatkremen, men spar ca ¼.
  7. Legg en kakebunn på diplomatkremen.
  8. Dekk kaken med resterende diplomatkrem.
  9. Kjevle marsipanen tynt ut og legg den på toppen.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
125 g sukker
4 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Lake:
100 g vann
50 g sukker
1 vaniljestang

Pasjonsfruktgelé:
5 gelatinplater
350 g vann
150 g sukker
250 g pasjonsfruktpuré

Diplomatkrem:
2 gelatinplater
1 vaniljestang
2 dl + 1 dl Helmelk
60 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna
4 dl kremfløte

Sjokoladekrem:
160 g mørk sjokolade (sytti prosent)
50 g glukose
200 g fløte
50 g smør

Montering:
Ferdig marsipanlokk