index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ainas klassiske nøttebunnskake

30 - 60 min

Dette er oppskriften på Ainas klassiske nøttebunnskake som hun lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Sukkerbunn:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Bland inn hvetemel.
  • Stek på 180 grader i ca. 20 – 25 min.

Nøttebunn:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Knus mandler og valnøtter til grovt mel.
  • Tilsett mel og bakepulver, og bland inn i eggedosisen.
  • Stek på 175 grader i ca. 40 min.

Sjokoladeganache:

  • Del sjokoladen i like store biter.
  • Kok opp fløten til rett under kokepunktet.
  • Hell over sjokoladen og rør til det er smeltet.

Dekor:

  • Pisk ønsket mengde krem.
  • Del opp jordbær og banan.
  • Farg litt av marsipanen med gelefarge og form roser.
  • Kjevle ut resten av den hvite marsipanen.

Montering:

  • Monteres med nøttebunn nederst, med sjokoladeganache og jordbær.
  • Legg på sukkerbunnen, med krem, jordbær og banan.
  • Legg nøttebunn med sjokoladeganache og jordbær.
  • Legg på et lag med krem før kaken trekkes med marsipan.                                                            

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Sukkerbunn:
5 egg
150g sukker
150g hvetemel

Nøttebunn:
5egg
200g sukker
150g mandler
50g valnøtter
2ss mel
1ts bakepulver

Sjokoladeganache:
200g mørk sjokolade
1dl fløte

Dekor:
Fløte
Jordbær
Bananer
Marsipan
Rosa gelefarge