index

Grove knekkebrød

Vegetar
1 - 2 timer

Bak sunne og velsmakende knekkebrød. Hyggelig å få som gave også. Denne oppskriften er levert av Opplysningskontoret for brød og korn.

1. Rør sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, salt og vann i en bolle og smør utover 3 brett med bakepapir. Vil du ha litt tykkere knekkebrød, bruker du to brett. Deigen er løs og klissete!

2. Stek knekkebrødene i varmluftsovn på 160 °C i 25 minutter.

3. Ta brettene ut og skjær knekkebrødene i biter. Sett brettene inn i ovnen igjen og senk temperaturen til 150 °C. Stek videre i 45-50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

Tips: 
Ved bruk av vanlig stekeovn stekes ett brett av gangen ved 180 °C, og så settes temperaturen ned til 170 °C .

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann