index

Grand Prix-kake

Frukt og bær
Annet
1 - 2 timer

Denne oppskriften på sjokoladekake med krem og bær kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

1. Bak sukkerbrød: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver, og bland forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek sukkerbrødet ved 160 ºC i 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

2. Monter kaken: Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med appelsinjuice. Stivpisk kremfløte. Legg bær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, bær og kremfløte en gang til. Stryk kremfløte på toppen og sidene av kaken. Legg på marsipanlokk. Sett kaken i kjøleskapet

3. Lag lakrisglasur: Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp, og rør i lakrisstengene. Rør til lakrisen har smeltet. Rør inn smør. La glasuren avkjøle litt. Fordel deretter glasuren over kaken. Sett kaken i kjøleskapet.

5. Pynt med pikekyss langs siden og dryss over kuler og evt. annen pynt i rosa og sølv.

6. Server kaken med nykokt kaffe og musserende vin for å feire vinnerne av Melodi Grand Prix.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 sukkerbrødbunn
5 dl kremfløte
1 kurv bringebær eller jordbær
1 dl appelsinjuice til dynking
1 lokk av marsipan
20 marengs (pikekyss) og kuler i rosa og sølv til pynt

Sukkerbrød
4 stk egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver

Lakrisglasur
2 ss sukker
2 ss vann
8 stk Kick Original lakrisstang (myk lakriskaramell)
25 g smør