index

Vannbakkels med lakseskiver

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Vannbakkels med lakseskiver til Lise Askvik fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

* Ikke følg min vannbakkelsoppskrift for de ble jo helt på tryne!

Kanskje var det fordi jeg brukte speltmel i stedet for hvetemel.

Uansett- du kan jo serverer laks i skiver med rømme på -og dill til pynt. Jeg tok forresten litt pepper i den rømmen. Eller var det Créme Fraîshe jeg brukte?

Vannbakkels:

1 porsjon gir ca 12 stykker (12 kaker)

1. Forvarm stekeovnen til 220 C. Kok opp margarin og vann. Trekk kjelen av varmen og rør inn melet. Gi deigen et oppkok, og rør rundt til deigen slipper kjelen. Avkjøl litt.

2. Rør inn eggene, ett etter ett. Deigen må nå være så fast at en klatt av deigen holder formen uten å sige utover. Fyll deigen i sprøytepose med stjernetyll, og sprøyt 12 topper på smurt stekebrett. Vannbakkels stekes i 20-30 minutter. Avkjøl.

3. Skjær toppen av vannbakkelsen, og fyll den med pisket krem som er smakt til med sukker og vaniljesukker. Legg toppen tilbake på plass. Vannbakkelsen drysses med melis før servering.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 gr margarin
10 dl vann
500 gr hvetemel
16 stk egg
Laks