index

Vaktler fylt med gåselever

Fugl
Over 4 timer

Dette er oppskriften på Vaktler fylt med gåselever til Christian Ringnes fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

Vaktler:

1. Kjøp de største vaktlene du får tak i. Hvis de er små må du beregne to per person. De skal benes ut og det krever en sagekniv og en liten spiss og skarp utbeningskniv.

2. Legg fuglen på en fjøl med brystet ned i fjølen. Bruk sagekniven og skjær ned på hver side av ryggraden.

3. Bruk den lille kniven og løsne kjøttet fra brystbenet på hver side. Riv ut brystkassen slik at de to brystfiletene sitter sammen.

4. Bruk den lille kniven til å bene ut lårbenet. Del gåseleverterrinen i åtte biter og legg dem inn i vaktelen.

5. Pakk dem sammen som en hel fugl igjen og legg den i en ildfast form eller små aluminiumsformer.

6. Dryss vaktlene med salt og pepper og pensle dem med smeltet smør.

7. Stek dem i ovn 220 grader i syv minutter og la de hvile i 10 minutter før de anrettes med bakte fiken, franske erter, trøffelpotetpure og portvinsaus

 

Bakte fiken:

1. Lag et kryss i toppen av hver fiken og press en åpning.

2. Legg en liten klatt smør og dryss med sukker.

3. Bak fikenen i ovn ved 220 grader i syv minutter som vaktelen.

 

Franske erter:

1. Smelt smøret og fres hakket sjalottløk sammen med kokt skinke i terninger i tre minutter.

2. Tilsett tinte erter og varm dem i løken.

3. Smak til med salt og pepper

 

Trøffelpotetpure:

1. Skrell potetene og kok de i vann til de er møre og går i stykker ca 15 minutter.

2. Sil av vannet og press potetene gjennom en fin sikt.

3. Kok opp fløte med smør, salt og pepper og bland i potetpureen. Rett før servering tilsettes finrevet trøffel.

 

Madeirasaus:

1. Legg vaktelskrog, terninger av gulrot, selleri, løk og et delt hode hvitløk på et stekebrett.

2. Brun i ovn ved 220 grader i 20 minutter.

3. Alt has i en kjele med pepper, timian, laurbærblad, rødvin, kraft, madeira og salt. Kok i tre timer.

4. Sil kraften og kok den ned til 6 dl. Smak til med salt og sitronsaft og jevn sausen med maisennastivelse utrørt i vann. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 vaktler
250 g gåseleverterrin
Salt
Pepper
2 ss smør

Bakte fiken:
8 ferske fiken
2 ss smør
2 ss brunt sukker eller demarra sukkerbit

Franske erter:
400 g frosne selskapserter, petit pois
1 dl finhakket sjalottløk
1 dl kokt skinke i terninger
100 g smør
Salt
Pepper

Trøffelpotetpure:
800 g mandelpoteter
3 dl fløte
150 g smør
salt
pepper
30 g finrevet trøffel

Madeirasaus:
Skrogene fra vaktelutbeningen
1 gulrot
100 g sellerirot
1 løk
1 hode hvitløk
10 pepperkorn
1 ss fersk timian
3 laurbærblad
3 dl rødvin
1,5 dl kyllingkraft eller en buljongterning og vann
2 dl madeira
1 ts salt
1 ss sitronsaft
1 ss maisennastivelse