index

Tronds Toten Tikka

Fugl
Asiatisk
Over 4 timer

Dette er oppskriften på Kyllingbryst marinert på ekte toten-indisk vis, servert med nan, ris og salat til Trond Nagell Dahl fra serien Celebert Selskap som ble sendt på TV3 i 2010.

1. Bland ingefær, hvitløk, koriander, spisskummen og chilipulver i en stor bolle.

2. Rør inn yoghurt, salt, sitronsaft, matfargen og tomatpureen i krydderblandingen.

3. Skjær kyllingen i biter, legg dem i marinaden og dekk godt.

4. Sett dette til marinering i min 4 timer, men helst natten over.

5. Brun løken noen minutter i en panne, og legg den deretter i en ildfast form, slik at den dekker bunnen av formen.

6. Dander de marienerte kyllingbitene på løken, og stek dem under oppvarmet grill i 25-30 minutter. Snu dem en gang mot slutten av steketiden, og hell noen dråper olje over. Pass på at ikke kyllingen blir brente.

Server dette sammen med salat, ris og nan-brød. Gjerne også en mangochutney ved siden av.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 ts frisk ingefærrot, finhakket
2 ts frisk hvitløk, presset
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt spisskummen
1 ts chillipulver
3 ss naturell yoghurt
1 ts salt
2 ss sitron/lime saft
1/2 ts rød matfarge
1 ss tomatpuré
600-800 g kyllingfileter
1 stor løk, i skiver
3 ss olje